Menu

Food Technology Noord-Oost Nederland

logo_ftnon

FTNON ontwikkelt en bouwt machines en transportsystemen voor de voedingsindustrie die wereldwijd verkocht worden.

Voorcalculatie

Voordat Prodoc in beeld kwam had FTNON meer dan 80 spreadsheets (1 voor elk type machine) die door de afdeling verkoop werden gebruikt t.b.v. de voorcalculatie en om offertes te maken.
Samen met Prodoc is dat aantal teruggebracht tot welgeteld 1.

De applicatiebeheerder kan nu op één centrale plek uren, prijzen en parameters beheren.

Gebruikers zien niet alleen de interne maar ook de externe prijzen en kunnen ‘spelen’ met verschillende facturen zoals marge, commissie, landentoeslag of -korting, rvs-prijs.

Offertes en opdrachtbevestigingen

De nieuwe Excel toepassing wordt niet alleen gebruikt t.b.v. voorcalculaties maar ook om offertes en opdrachtbevestigingen te genereren. Vanuit Excel worden offertes en opdrachtbevestigingen volautomatisch in Word aangemaakt inclusief de fact sheets van de geoffreerde machines. De gebruiker kan de offerte in verschillende talen laten genereren.

ftnon_vc
Calculatie m.b.v. Excel toepassing. Het selecteren van o.a. machines, transportbanden, opties en verkoopopties gebeurt via het taakvenster rechts in het scherm.

De Excel-toepassing kan ook gebruikt worden om maatwerkmachines en transportsystemen te begroten evenals het aanbieden van opties. T.b.v. de projectadministratie en nacalculatie is er een koppeling met Microsoft Dynamics Navision.

Voordelen

De voordelen van het nieuwe systeem zijn voor FTNON enorm. Voorcalculaties kunnen sneller worden uitgevoerd evenals het uitbrengen van offertes.
De instapdrempel voor nieuwe medewerkers is laag. Iedereen die ooit weleens met Excel heeft gewerkt, kan ook binnen no-time met deze toepassing aan de slag.

Ben jij ook op zoek naar oplossingen om efficiënter met Excel te kunnen werken? Neem dan contact op met Prodoc.